Φύση της Σίφνου - Περιοχή Natura 2000

Φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής Natura 2000 της Σίφνου

Περιοχή Natura της Σίφνου.

Εξαιτίας της άγριας ομορφιάς και την μοναδικότητας των ειδών της η δυτική Σίφνος έχει ενταχθεί στο δίκτυο NATURA 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνολική έκταση της περιοχής είναι περίπου 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και απλώνεται στη δυτική πλευρά της Σίφνου, στην κορυφή του Προφήτη Ηλία και στις πλαγιές του.

Πρόκειται για ένα τοπίο το οποίο έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους σύμφωνα με υπουργική απόφαση του 1976. Η αρμονία της περιορισμένης ανθρώπινης παρέμβασης σε συνδυασμό με τη φύση είναι πραγματικά μοναδικές. Πετρόχτιστες πεζούλες (ξερολιθιές), εκκλησάκια, αλώνια, αρχαίοι πύργοι, η Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα συμπληρώνουν το φυσικό τοπίο.

Η περιοχή Natura της Σίφνου φιλοξενεί αρκετά σπάνια, προστατευόμενα και σημαντικά είδη φυτών και ζώων με περισσότερα από 35 είδη πτηνών να έχουν καταγραφεί στην περιοχή. Επίσης προστατευόμενο είναι και το είδος του μικρόσωμου κέδρου που κυριαρχεί σε όλη την περιοχή.

Η περιοχή Natura της Σίφνου, εκτός από τον σημαντικό χερσαίο πλούτο του νησιού, περιλαμβάνει και μέρος του θαλάσσιου καθώς στο βυθό σχηματίζονται αποικίες από το γνωστό θαλάσσιο φυτό ποσειδονία (poseidonia oceanica).

Φωτογραφίες

Το εκκλησάκι Άι Στάθης στην περιοχή Natura Ακτή στην περιοχή Natura Τοπίο στην περιοχή Natura Περιοχή Natura Μονοπάτι στην περιοχή Natura με κέδρους Η εκκλησία Ταξιάρχης της Σκάφης στην περιοχή Natura Μονοπάτι με κέδρους στην περιοχή Natura

Βρείτε μας

Γράψτε τα σχόλιά σας

Σχετικά με το e-sifnos.com

Πολιτική Απορρήτου
Όροι Χρήσης

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το e-sifnos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα e-sifnos είναι ανεξάρτητες από το e-sifnos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το e-sifnos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.

Αρχή