Κάτω Πετάλι, Σίφνος

Ο οικισμός Κάτω Πετάλι στη Σίφνο

Ο γραφικός οικισμός του Κάτω Πεταλιού, στην κεντρική Σίφνο

Το Κάτω Πετάλι βρίσκεται ανατολικά της Απολλωνίας. Όταν κοιτάζει από μακριά ο επισκέπτης το χωριό φαίνεται να στέκεται αγέρωχα πάνω σ' ένα μικρό λόφο. Ο οικισμός απλώνεται γύρω από μία κεντρική πλακόστρωτη πλατεία, όπου ορθώνεται και η όμορφη εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με τα πυργοειδή κωδωνοστάσια.

Εδώ στην κεντρική πλατεία του οικισμού πραγματοποιούνται κάποιες από τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, όπως μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, αναπαράσταση παραδοσιακών σιφνέικων παιγνιδιών κ.α.

Ανατολικά του Κάτω Πεταλιού βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, στο οποίο κατά την παράδοση λειτούργησε το πρώτο Ελληνικό Σχολείο στη Σίφνο. Στις νότιες παρυφές του χωριού βρίσκεται η γραφική εκκλησία της Παναγίας του Κούκκια (Μυρτιδιώτισσας 1614).

Η αρχιτεκτονική του οικισμού επαναλαμβάνει τα κυκλαδίτικα πρότυπα και το χωριό στο σύνολο του αποτελεί μια ακόμη φιλόξενη γωνία για τον επισκέπτη.

Εδώ θα βρείτε αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, μίνι μάρκετ όπως και παραδοσιακές ταβέρνες.

Φωτογραφίες

Ο οικισμός Κάτω Πετάλι από την Απολλωνία Ο οικισμός Κάτω Πετάλι από το μονοπάτι, την άνοιξη Η εκκλησία του Άη Γιάννη στο Κάτω Πετάλι Σπίτι στον οικισμό Κάτω Πετάλι Εκκλησάκι λίγο έξω από το Κάτω Πετάλι Περιστερώνας λίγο έξω από το Κάτω Πετάλι Ο οικισμός Κάτω Πετάλι από την Απολλωνία Ουράνιο τόξο καταλήγει στο Κάτω Πετάλι

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το e-sifnos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα e-sifnos είναι ανεξάρτητες από το e-sifnos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το e-sifnos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.