Μυκηναϊκή Ακρόπολη Αγίου Ανδρέα στη Σίφνο

Περιγραφή της Μυκηναϊκής Ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα στη Σίφνο

Η Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα (στο δρόμο προς Βαθύ)

Βραβευμένος, το 2012, ως "εξαιρετικό δείγμα ανάδειξης και προβολής αρχαιολογικών ευρυμάτων", από την Ευρωπαϊκή οργάνωση Europa Nostra, ο αρχαιολογικός χώρος της Μυκηναϊκής Ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα, θεωρείται δικαίως ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στο νησί της Σίφνου.

Περπατώντας στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα στη Σίφνο

Τα αρχαιολογικά ευρήματα εδώ μαρτυρούν τη συνεχή κατοίκηση από τους Μυκηναϊκούς έως τους ελληνιστικούς χρόνους. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως μεγάλο μέρος μυκηναϊκού τείχους του 12ου αι. π.Χ. Μέσα σε αυτό υπάρχουν τα ερείπια πέντε οικοδομημάτων, πιθανόν κατοικιών.

Στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου λειτουργεί μουσείο, στο οποίο φιλοξενούνται τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές.

Την Ακρόπολη θα τη βρείτε στο δρόμο προς το Βαθύ, στο λόφο του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος ορθώνεται στα δεξιά σας, λίγο μετά το Μοναστήρι των Φυρρογείων (16ου αι.).

Στο λόφο του Αγίου Ανδρέα βρίσκεται και η ομώνυμη εκκλησία, χτισμένη το 1701.

Ακόμα και αν τα αρχαία ευρήματα δεν ανήκουν στα ενδιαφέροντά σας, αξίζει να επισκευθείτε τον χώρο, καθώς η θέα από το ψηλότερο σημείο του λόφου είναι μαγευτική και αποζημιώνει όποιον αποφασίσει να το επισκεφτεί. Μπροστά σας απλώνονται όλοι οι κεντρικοί οικισμοί της Σίφνου, Απολλωνία, Αρτεμώνας, Άνω Πετάλι, Καταβατή και στο βάθος φαίνεται ο αρχαίος οικισμός του Κάστρου και το Αιγαίο.

Οι τρόποι πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο είναι δύο: ο εύκολος, δηλαδή με το αυτοκίνητο, καθώς τα τελευταία χρόνια έγινε διάνοιξη δρόμου που οδηγεί στην είσοδο και ο πιο δύσκολος, ακολουθώντας το πετρόχτιστο μονοπάτι. Η ανάβαση προς την κορυφή δεν είναι ιδιαίτερα κουραστική, διαρκεί γύρω στα 25 λεπτά και γίνεται από ένα στενό ελικοειδές μονοπάτι.

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή: 08:30-15:30
Πληροφορίες: 22840 31488

Φωτογραφίες

Το εξωτερικό τείχος στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη Αγίου Ανδρέα Περιήγηση στους χώρους της Μυκηναϊκής Ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα Θέα προς τους κεντρικούς οικισμούς και το Αιγαίο από την Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το e-sifnos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα e-sifnos είναι ανεξάρτητες από το e-sifnos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το e-sifnos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.