Καταβατή, Σίφνος

Ο γραφικός οικισμός της Καταβατής, δίπλα στην Απολλωνία, στη Σίφνο

Ο οικισμός της Καταβατής στη Σίφνο

Το τοπωνύμιο Καταβατή ίσως δόθηκε στο χωριό, επειδή σε σχέση με την Απολλωνία βρίσκεται ψηλότερα και "κατεβαίνει" κανείς όταν κατευθύνεται προς αυτήν.

Αφήνετε το αυτοκίνητό σας στην είσοδο του οικισμού και συνεχίζετε με τα πόδια. Τα σπίτια της Καταβατής έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του κεντρικού δρόμου και πολλά από αυτά κατοικούνται όλο το χρόνο.

Εδώ αξίζει να δει ο επισκέπτης την ενοριακή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, την τρίκλιτη με κωνοειδή τρούλο εκκλησία της Παναγίας της "Αγγελόχτιστης", την οποία όπως λέει η παράδοση έχτισαν και λειτουργούν Άγγελοι.

Λίγο μετά τη Νότια έξοδο του χωριού, κατευθυνόμενοι προς το Βαθύ, θα συναντήσετε πάνω στη διασταύρωση με τον περιφερειακό δρόμο Απολλωνίας το πανέμορφο μοναστήρι των Φυρογείων (16ος αι.) το οποίο αξίζει να επισκευθείτε.

Στην Καταβατή θα βρείτε καταλύματα που λειτουργούν όλο το χρόνο, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, εμπορικά, είδη αγγειοπλαστικής τέχνης κ.λ.π.

Φωτογραφίες

Περπατώντας στα σοκάκια της Καταβατής Παλιός ανεμόμυλος στην Καταβατή της Σίφνου Το μοναστήρι των Φυρρογείων λίγο μετά την Καταβατή Περπατώντας στα σοκάκια της Καταβατής Εκκλησία μέσα στον οικισμό της Καταβατής

*Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που παρατίθενται και τις υπηρεσίες που παρέχονται ίσχυαν κατά το χρόνο της δημοσίευσης. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση τις ελάχιστες και μέγιστες διαθέσιμες τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών . Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κάθε φορέα εκμετάλλευσης για περαιτέρω πληροφορίες. Το e-sifnos δεν έχει ευθύνη αναφορικά με οποιουσδήποτε άλλους δικτυακούς τόπους που μπορεί να έχετε πρόσβαση μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Ορισμένες ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα e-sifnos είναι ανεξάρτητες από το e-sifnos και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Το e-sifnos δεν εγκρίνει ή αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη για τη χρήση των δικτυακών τόπων που ανήκουν ή διαχειρίζονται από τρίτους και δεν κάνει καμία δήλωση ή παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με την καταλληλότητα οποιωνδήποτε προϊόντων ή υπηρεσιών. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης πριν προχωρήσετε στη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου.