Γρήγορες συνδέσεις:Η Σίφνος ΖΩΝΤΑΝΑ!

Η Σίφνος διώχνει τις πλαστικές σακούλες


ΚΑΜΑΡΕΣ - ΣΙΦΝΟΣ

Σίφνος - Καμάρες | ΣΙΦΝΟΣ - ΚΑΜΑΡΕΣ | Η παραλία των Καμαρών στη Σίφνο από τον Άγιο ΣυμεώνΤο τοπωνύμιο Καμάρα ή Καμάρες προήλθε από τις πολλές σπηλιές που υπήρχαν στην βραχώδη νότια ακτή του όρμου. Οι Καμάρες είναι το μεγαλύτερο παραλιακό χωριό και το λιμάνι της Σίφνου. Ο κεντρικός οικισμός απλώνεται στη δεξιά πλευρά  του όρμου των Καμαρών. Εδώ είναι η αποβάθρα του λιμανιού, τραπεζικά μηχανήματα ανάληψης χρημάτων, πρακτορεία πλοίων, καταστήματα, παντοπωλεία, παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, μπαράκια, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, αγγειοπλαστικής, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μηχανών, πρακτορεία εφημερίδων, περίπτερο, ιδιωτικός χώρος κατασκήνωσης (camping) και στις δυτικές παρυφές του οικισμού οι επαύλεις των εύπορων Σιφνιών.

Σίφνος - Καμάρες | ΣΙΦΝΟΣ - ΚΑΜΑΡΕΣ | Η παραλία των Καμαρών στη ΣίφνοΑπέναντι, στους πρόποδες του βουνού του Αγίου Συμεών, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο μοναστήρι, βρίσκεται η συνοικία της Αγίας Μαρίνας, όπου υπάρχουν ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ-μπαρ, μίνι μάρκετ, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Εδώ αξίζει να ανέβει κανείς τα 100 περίπου σκαλιά και να επισκεφτεί τη σκαρφαλωμένη στα βράχια εκκλησία της Αγίας Μαρίνας για να απολαύσει ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Τις δύο αγκάλες του λιμανιού που τις χωρίζει η θάλασσα, τις ενώνει χρυσαφένια απλόχωρη αμμουδιά. Η παραλία των Καμαρών βραβεύτηκε για πρώτη φορά το 2002 και συνεχίζει να βραβεύεται με την γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα παλαιότερα κτίσματα των Καμαρών στο κεντρικό οικισμό είναι ο ναός του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Βαρβάρας (ανέγερση 1785, ανακαίνιση 1906), το Φανάρι (1896), λείψανα από τα καμίνια και τη σκάλα φόρτωσης μεταλλεύματος (1883) και ο παλιός μόλος (1909).


Διαφημίσεις:

Εστιατόρια / Cafe - Bar στις Καμάρες Σίφνου

Εμπορικές επιχειρήσεις στις Καμάρες Σίφνου

Ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, στούντιο, ξενοδοχεία στις Καμάρες Σίφνου


Επιλέγοντας την περιοχή που θέλετε είτε από τις παρακάτω συνδέσεις, είτε από το χάρτη, θα βρείτε πληροφορίες για τα υπόλοιπα χωριά της Σίφνου
Δείτε πληροφορίες για όλα τα χωριά της Σίφνου Σίφνος - πληροφορίες για την Χερρόνησο Σίφνου Σίφνος - πληροφορίες για τις Καμάρες Σίφνου Σίφνος - πληροφορίες για το Κάστρο Σίφνου Σίφνος - πληροφορίες για το Κάτω Πετάλι Σίφνου Σίφνος - πληροφορίες για την Καταβατή Σίφνου Σίφνος - πληροφορίες για τα Εξάμπελα Σίφνου Σίφνος - πληροφορίες για το Βαθύ Σίφνου Σίφνος - πληροφορίες για τον Φάρο Σίφνου Σίφνος - πληροφορίες για την Χρυσοπηγή Σίφνου Σίφνος - πληροφορίες για τον Πλατύ Γιαλό Σίφνου Σίφνος - πληροφορίες για τον Αρτεμώνα Σίφνου Σίφνος - πληροφορίες για το Πάνω Πετάλι Σίφνου Σίφνος - πληροφορίες για την Απολλωνία Σίφνου
Σας αρέσει αυτή η σελίδα; Μοιραστείτε τη με τους φίλους σας!